Web development

Uw website maken is onze specialiteit. Samen zoeken we naar wat jouw bedrijf zo uniek maakt en dat vertalen we dan naar een uniek ontwerp voor jouw website! Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk, zo’n website maken? Wij geven je alvast het stappenplan mee dat wij bij Moxxie Design hanteren.

Stap 1: overleg

De eerste stap in het hele proces is uiteraard overleg met de klant. We komen altijd bij je langs voor een persoonlijk gesprek, waarin we ontdekken wat jouw sterktes zijn. Die sterktes lichten we uit en zijn de basis voor de website. Via een gezamenlijke brainstorming komen we tot een eerste idee.

Stap 2: maken van wireframes/designs

Na het brainstormen komt het moment om de eerste ideeën te vertalen naar een ontwerp. Op basis van het persoonlijke gesprek dat wij met onze klant hebben, maken wij een wireframe (grondplan) waar wij ons design aan zullen ophangen.

Daarna wordt het design uitgemeten en getekend door onze designer. Deze blijft steeds rekening houden met wat jij als klant voorop hebt gesteld. Op die manier blijven jouw USP’s bewaakt doorheen het proces.

Stap 3: terugkoppeling naar de klant met revisies

Eénmaal de designer klaar is met het ontwerpen van jouw website, volgt een tweede gesprek. Hierin wordt opnieuw gebrainstormd over het afgeleverde design. Er wordt getoetst naar de sterktes van het design, maar we hebben ook zeker oog voor wat er beter kan.

Met de feedback uit dit tweede gesprek gaat onze designer opnieuw aan de slag. De feedback wordt verwerkt tot een nieuw ontwerp, waarbij we steeds jouw uniciteit in het achterhoofd houden. Pas als jij als klant volledig tevreden bent met het ontwerp gaan we over naar stap 4.

Stap 4: ontwikkelen van de website

In de volgende fase vertalen we het ontwerp dat door onze designer is afgeleverd naar een responsive website (dit wil zeggen dat jouw website zowel voor mobiel als op desktop werkt). We maken hierbij gebruik van het CMS (Content Management System) WordPress.

De keuze voor WordPress is niet licht genomen. We hebben verschillende CMS-systemen tegenover elkaar geplaatst en hebben voor elk CMS-systeem bekeken welk het meest gebruiksvriendelijk was, zowel voor de klant als voor ons als ontwikkelaar. WordPress kwam er uiteindelijk als beste uit. En, wij zijn blijkbaar niet de enige die deze denkoefening gemaakt hebben, aangezien zowat 30% van het internet draait op een WordPress-based systeem.

Bij de ontwikkeling van jouw website gebruiken we zo veel mogelijk plugins die wij in eigen beheer hebben. Op die manier kom je nadien zelden voor verrassingen te staan als er een iets verandert aan het onderliggende systeem van WordPress. We laten overigens ook zoveel mogelijk ruimte om zelf zaken aan te passen. Power to the people (en die mensen zijn jullie, onze klanten).

Stap 5: oplevering

Ready for take-off! Na het programmeren van de website leveren we in een laatste gesprek alles op. In dit gesprek maken wij je vertrouwd met het achterliggende systeem en tonen wij je hoe je zelf zaken kunt aanpassen.

Zie het als het krijgen van de sleutels bij een nieuwe auto. Nadat wij jouw website online hebben geplaatst, krijg je van ons de gebruikersnaam en het wachtwoord en ben je klaar voor het eerste ritje met jouw splinternieuwe website!

Stap 6: (gratis) revisies

Uiteraard is er ook plaats voor feedback in het laatste gesprek. Als je merkt dat er enkele zaken toch anders zijn uitgedraaid dan besproken, of als onze IT-goochelaars ergens een foutje hebben gemaakt, dan zetten we die fout snel recht.

In de eerste maand na oplevering hebt u recht op gratis revisies, daarna kunnen we in overleg steeds revisies doorvoeren.

Stap 7 (optioneel): afsluiten van een onderhoudscontract

Merk je na oplevering dat het hele IT-gebeuren en webbeheer toch niks voor jou is? Geen probleem, wij nemen met plezier het onderhouden van jouw website in beheer. Elk onderhoudscontract wordt op maat gemaakt, om optimaal te voorzien in jouw noden.

Overtuigd?

Bent u overtuigd door Moxxie Design? U kan dan snel en kostenloos contact opnemen via onderstaand formulier.